BRAT MONSTRUMA IZ MLADENOVCA ZANEMEO Najnoviji detalji - pred sudijom i Blažićeva snajka

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 10:58

BRAT MONSTRUMA IZ MLADENOVCA ZANEMEO Najnoviji detalji - pred sudijom i Blažićeva snajka

Ukupno je do danas saslušano 52 svedoka u ovom postupku.

U Višem javno tužilaštvu u Smederevu rođeni brat osumnjičenog Uroša Blažića za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

Pored brata saslušana je i njegova supruga, odnosno snaja osumnjičenog Uroša Blažića, kao i još dva svedoka, saznaje Tanjug.

Rođeni brat i snaja su iskoristili svoje zakonsko pravo da kao članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porodice ne svedoče u ovoj fazi postupka.

Za danas je predviđeno saslušanje još nekoliko svedoka, a ukupno je do danas saslušano 52 svedoka u ovom postupku. Među saslušanim svedocima nalaze se članovi porodice ubijenih i ranjenih, kao i taksista koga je, kako se sumnja, Uroš Blažić pod pretnjom naterao da ga odveze do sela blizu Kragujevca gde je kasnije i uhapšen.

Pored Uroša, uhapšeni su i njegov otac, ujak i brat od ujaka i svi se nalaze u pritvoru.

Ocu, ujaku i bratu od ujaka osumnjičenog se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uroš Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba. Deveta žrtva ovog masakra je preminula pre nekoliko dana od zadobijenih povreda.

Nakon ubistva sumnja se da je Uroš Blažić došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.