Izvor: B92, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRANISLAV IVKOVIC: 48 OPSTINSKIH ODBORA SPS TRAZI KONGRES

Pirot -- Doskorasnji funkcioner Socijalisticke partije Srbije Branislav Ivkovic izjavio je u Pirotu da je njegovo iskljucebnje iz partije bilo povod da partijska baza "pocne ozbiljno da razmislja o problemu rukovodjenja SPS-om". Ivkovic je agenciji Beta rekao da se "nikad ne bi vratio u partiju u kojoj bi i dalje bili "Miki i Baki", odnosno Mirko Marjanovic i Zoran Andjelkovic. Prema njegovim recima, sadasnje rukovodstvo SPS-a se "odrodilo od baze" i SPS se "pretvorio u autoritarnu partiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja izvrsava naredjenja Mikija i Bakija". "Za 12 dana od mog iskljucenja iz partije, 48 opstinskih odbora je donelo odluku da odbije odluku Glavnog odbora o mom iskljucenju, zahtevajuci da me Statutarna komisija vrati u partiju i da se odrzi vanredni kongres"

stranke, rekao je Ivkovic, dodajuci da ce to biti ujedno pripreme za vanredne izbore u Srbiji i SRJ na svim nivoima, "koje treba ocekivati u oktobru ili novembru ove godine".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.