BRANIĆEMO SVOJU IMOVINU Mitropolija uputila snažan odgovor gradonačelniku Cetinja zbog najave otimanja crkvene imovine

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2023, 00:00

"BRANIĆEMO SVOJU IMOVINU" Mitropolija uputila snažan odgovor gradonačelniku Cetinja zbog najave otimanja crkvene imovine

Reakcija na nedobronamerni čin gradonačelnika prestonice Nikole Đuraškovića.

Gradonačelnik Cetinja očigledno ne odustaje od anticivilizacijskog i nepravednog odnosa prema Mitropoliji i njenoj imovini, potpuno ignorišući činjenicu da su narod i nadležne institucije Crne Gore o pitanju crkvene imovine već dali svoj sud, što se pokazalo i na primeru pokušaja otimanja crkve na Ćipuru, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradonačelnik Cetinja (Nikola Đurašković) je objavio da su institucije tog grada predale Osnovnom sudu u Cetinju tužbe kojima traže da se određena imovina Mitropolije upiše na državu i na prestonicu.

- Ovakvi potezi gradonačelnika, uvereni smo, služe samo u marketinške svrhe cetinjske lokalne samouprave i dokazivanja da se nalaze na “pravovernoj” ideološkoj anticrkvenoj liniji. Sigurno je da ne služe vladavini prava niti interesima građana Cetinja i Crne Gore. Mitropolija crnogorsko-primorska će koristeći zakonske mogućnosti braniti svoju imovinu, a na nadležnim organima prestonice, koje je gradonačelnik uveo u ovakvu situaciju, ostaje nemogući i, usuđujemo se reći, nečasni zadatak da osporava nespornu i vekovnu crkvenu imovinu - saopštila je Mitropolija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.