Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRA: 'Montefly' sa nama nije sklopio nikakav ugovor

BANJALUKA, STOKHOLM - Turistička agencija "Montefly" nije potpisala nikakav ugovor sa švedskom avio-kompanijom "Braathens Regional Airways" (BRA) u vezi sa zakupom aviona za letove od švedskog Geteborga ka Banjaluci, potvrdila je za "Nezavisne" Ema Sandshjo, portparolka BRA.

"'Montefly' nema nikakve finansijske obaveze prema BRA zato što nikada nije potpisan sporazum u vezi s letovima koje su oni planirali", rekla je ona.

To praktično znači da je "Montefly" samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << postavio internet sajt i na njemu najavio letove za Banjaluku, bez da je uložio ijednu marku bilo u ugovor sa BRA, kojim bi stali iza najavljenih letova za Banjaluku, bilo u promociju ili reklamu, kojom bi najavili letove i privukli pažnju javnosti i dali kredibilitet njihovim poslovnim planovima, a istovremeno su javnost i zvaničnike u RS obmanuli jer su sugerisali da su sklopili sporazum s tom kompanijom.

Namko Kovačević, vlasnik kompanije "Group Fun Travel AB", koja je vlasnica "Monteflyja", u petak nije želio da odgovori na ova pitanja, kao ni da objasni zašto nikada nije javnosti u RS pružio informaciju da zapravo nikakav ugovor s kompanijom BRA nije ni potpisan.

"Mislim da smo bili dovoljno transparentni do sada. Hvala lijepo na razumijevanju, ali ne želimo više da dajemo bilo kakve komentare", rekao je Kovačević za "Nezavisne".

Miroslav Janjić, direktor "Aerodroma RS", kojem je istekao mandat, u petak se kao i prethodni dan nije javljao na telefon.

Sanelu Kasalović, portparolku "Aerodroma RS", pitali smo da li Janjić boravi na aerodromu, odnosno obavlja li dužnost direktora, međutim nije odgovorila na naš medijski upit, niti se javljala na naše telefonske pozive.

Podsjećanja radi, iz "Monteflyja" su nam u četvrtak potvrdili da su otkazali tri novogodišnja leta krajem decembra i početkom januara jer su prodali samo 34 karte, a i u Ministarstvu saobraćaja i veza RS su nam potvrdili da RS neće imati nikakve troškove zbog otkazivanja ovog posla.

Podsjećanja radi, "Nezavisne" su prve objavile da "Montefly" planira povezati Banjaluku i švedski Geteborg, ali smo isto tako upozorili na sumnjive reference koje je ta turistička agencija iznijela kao "dokaz" da su ozbiljni u namjeri da organizuju letove.

"Nezavisne" su pisale da se na adresi "Group Fun Travel AB" kraj Geteborga, a na kojoj je navedena i lokacija "Monteflya", nalaze još četiri firme koje se bave građevinarstvom, proizvodnjom namještaja i investiranjem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.