BOSNA I HERCEGOVINA IMA UKUPNO VIŠE ZARAŽENIH NEGO KINA? Neverovatne brojke u komšiluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 01:38

BOSNA I HERCEGOVINA IMA UKUPNO VIŠE ZARAŽENIH NEGO KINA? Neverovatne brojke u komšiluku

Broj preminulih od posledica kovid-19 u BiH iznosi 2.577

Bosna i Hercegovina od danas zvanično ima veći ukupan broj zaraženih korona virusom nego Kina, koja je prva zemlja u kojoj se ova infekcija pojavila i počela da se širi svetom.

U BiH je od marta do danas registrovano ukupno 86.706 zaraženih korona virusom, od čega se 52.650 osoba oporavilo.

.

Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu Worldometers, u Kini je od početka pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zabeležen 86.501 slučaj korona virusa.

Kina je jedna od retkih država u kojoj nije zabeležen jesenji porast novozaraženih, odnosno drugi talas pandemije korona virusa. Kinezi na dnevnom nivou imaju od pet do 20 novih slučajeva.

Taj portal još dodaje da treba naglasiti da u Kini živi više od 1,4 milijarde stanovnika, a u BiH malo više od 3,5 miliona ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.