Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOSANSKI SRBIN DUSAN KNEZEVIC PREDAO SE TRIBUNALU

Hag -- Bosanski Srbin Dusan Knezevic, optuzen za zlocine protiv covecnosti i ratne zlocine pocinjene 1992. godine u zapadnoj Bosni, predao se u subotu dobrovoljno Haskom tribunalu, izjavio je portparol suda Dzim Lendejl. On je Rojtersu rekao da se Knezevic (34) predao u Banjaluci, u Republici Srpskoj, a u Tribunal je stigao oko 18.30 po srednjoevropskom vremenu, i smesten je u pritvorsku jedinicu suda.

Knezevic, protiv koga je hasko tuzilastvo podiglo dve optuznice sa ukupno 46 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tacaka, optuzen je da je tokom 1992. godine ulazio u logore Keraterm i Omarska kod Prijedora, gde je ubijao, tukao i fizicki zlostavljao muslimanske i hrvatske zarobljenike. "Optuzen je da je ulazio u logore radi ubijanja, premlacivanja i fizickog zlostavljanja zarobljenika", izjavio je Lendejl.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.