BOSANSKI KASAPIN PRED LICEM PRAVDE: Nastavlja se suđenje Atifu Dudakoviću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOSANSKI KASAPIN PRED LICEM PRAVDE: Nastavlja se suđenje Atifu Dudakoviću!

Optužnica ga tereti za ubistvo više od 300 Srba

Nastavak suđenja generalu Atifu Dudakoviću i još petnaestorici pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine zakazan je danas u Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dudakovića i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine protiv čovečnosti na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opština Bihać i Cazin.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.