Izvor: B92, 15.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORKI PAVICEVIC PRETE LIKVIDACIJOM

Beograd -- Dramaturg i direktor beogradskog Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavicevic dobila je pretnje likvidacijom zbog javnog iznosenja svojih stavova o sudjenju Slobodanu Milosevicu. Centar za kulturnu dekontaminaciju poceo je u "Paviljonu Veljkovic" da organizuje tribine o sudjenju Milosevicu. Borka Pavicevic vise puta je gostovala u medijima iznoseci stavove o ovom procesu. Kako za B92 kaze aktivista ovog centra Milan Lucic, to su najverovatnije i razlozi za anonimne telefonske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretnje. "Valjda nakon Borkinog komentara na RTS i onoga sto je bilo prikazano na TV B92, krenuli su da se javljaju gradjani koji su imali mnogo toga da nam kazu. To ide u prilog cinjenici koja je uzasno vazna, da nasi gradjani jesu sve, ali nikako nezainteresovani za sve sto se ovde desava. Ovaj centar je navikao da prima dosta tih folklornih uvreda, ali mislim da je ovaj put to otislo preko svake mere, direktno je receno da ce Borka biti likvidirana u naredna 24 sata", rekao je Lucic.

Policija je odmah obavestena, tako da prostorije Centra u Bircaninovoj sada obezbedjuju pripadnici MUP. Za razliku od tribine organizovane u sredu, koja je privukla veci broj gradjana, na razgovorima o procesu protiv Milosevica u cetvrtak se nije pojavio skoro niko. Na pitanje da li se gradjani boje da dodju u "Paviljon Veljkovic", Borka Pavicevic kaze: "Moguce je, jako lako da je to. Moguce je da je to uticalo, moguce je da to ljude i ne interesuje u onoj meri u kojoj smo mi mislili da ih interesuje, ali u svakom slucaju, sve ovo sto se dogadja danas dokazuje jednu jaku frakturu oko toga, dokazuje jedan stepen napetosti. Mislim da je strasno vazno sto vise javno govoriti o stvarima, ne bi li one bile razresavane. Sve vreme se radi o coveku koji je rekao 'Ja i moj narod'.

Ne znam ko se usudjuje tacno da kaze sta misli taj narod, kao sto se on usudjuje da to kaze", kaze Borka Pavicevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.