BOMBAŠKI NAPAD NA KATOLIČKU CRKVU: Vernici bili na službi kada se eksplozija dogodila (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2021, 07:40

BOMBAŠKI NAPAD NA KATOLIČKU CRKVU: Vernici bili na službi kada se eksplozija dogodila (FOTO/VIDEO)

Policija nije navela ko bi mogao da stoji iza napada

Više osoba je povređeno kada je napadač, za koga se sumnja da je bombaš samoubica, danas izazvao eksploziju ispred katoličke crkve u gradu Makasar u Indoneziji, prvog dana Velike nedelje pred Uskrs, saopštila je policija.

Kako je rekao portparol policije, Sout Sulavesi, još nije poznato da li ostaci tela pronađeni na mestu događaja pripadaju napadaču.

Prema njegovim rečima, u trenutku eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u crkvi su se nalazili vernici, prenosi Rojters.

Sveštenik crkve, otac Vilhemus Tulak rekao je da je u napadu povređeno 10 ljudi, od kojih neki ozbiljno.

#Indonesia

A bomb blast believed to be a suicide bombing, rocked a Catholic church in #Makassar - located in the province of Southern Sulawesi - causing casualties. Catholic worshippers in Indonesia celebrate Palm Sunday, first day of Easter Holy Week.

https://t.co/v6lw4SWdsz

— The Squirrel (@The_Squirrel81) March 28, 2021

Indonežanska televizija TVONE javila je da je osoba koja je poginula napadač.

Na video snimcima sa mesta događaja vidi se da je policija ogradila prostor oko crkve, kao i da su automobili parkirani u blizini oštećeni.

, a za sada niko nije preuzeo odgovornost.

#Indonesia: Suspected #suicidebomber blew up outside a Catholic church in the #Indonesian city of #Makassar today, wounding some people on #PalmSunday pic.twitter.com/FNNdirh9xr

— Rahul Upadhyay (@rahulrajnews) March 28, 2021

Policija je za seriju samoubilačkih napada 2018. godine na crkve i policijsku stanicu u gradu Surabaja, kada je poginulo više od 30 ljudi, okrivila grupu Džamah Anšarut, koja se ugleda na Islamsku državu.

Najsmrtnonosniji napad islamskih militanata u Indoneziji desio se 2002. na ostrvu Bali, kada su poginule 202 osobe, uglavnom turisti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.