BOLSONARO BESNO PORUČUJE: Ovo vam je PRVI i POSLEDNJI put, ne gurajte Brazil u političku krizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 23:04

BOLSONARO BESNO PORUČUJE: Ovo vam je PRVI i POSLEDNJI put, ne gurajte Brazil u političku krizu

Predsednik južnoameričke zemlje nastavlja rat sa pravosuđem.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro ponovo je danas kritikovao Vrhovni sud koji je pokrenuo istragu o navodnoj kampanji dezinformacija i zastrašivanja koju vode njegove pristalice

On je osudio policijske racije po nalogu suda u kojima su juče pretražene kuće biznismena, blogera i poslanika optuženih za širenje laži i pretnje na društvenim mrežama.

Istraga Vrhovnog suda usmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na one koji me podržavaju. Nikad više se neće ponoviti jučerašnji dan. Dosta - rekao je Bolsonaro novinarima.

On je zatražio od suda da obustavi istragu i poručio: "Ne gurajte Brazil u političku krizu".

Tenzije između predsednika i pravosuđa već su porasle prošle nedelje kada je sud objavio video-snimak sednice vlade na kojoj Bolsonaro ministrima kaže da sudije Vrhovnog suda treba staviti u zatvor.

Video je objavljen i zbog odvojene istrage o navodnom mešanju Bolsonara u rad policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSEDNIK BRAZILA NATSAVLJA RAT SA PRAVOSUĐEM Bolsonaro: Istraga Vrhovnog suda usmerena na one koji me podržavaju

Izvor: Blic, 29.Maj.2020, 00:51

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro ponovo je danas kritikovao Vrhovni sud koji je pokrenuo istragu o navodnoj kampanji dezinformacija i zastrašivanja koju vode njegove pristalice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.