BOLNA SAHRANA MLADIĆA U KUCURI: Počivaće zajedno! Nisu bili PIJANI, ono što se dešavalo te noći SAMO ONI ZNAJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2020, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLNA SAHRANA MLADIĆA U KUCURI: Počivaće zajedno! Nisu bili PIJANI, ono što se dešavalo te noći SAMO ONI ZNAJU!

Mladićima održano zajedničko opelo; prijatelj pokušao da objasni šta se desilo kobne noći

Boris Cap (25) i Vladimir Olejar (17), mladići koji su poginuli u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu kod mesta Zmajevo, sahranjeni su danas u rodnoj Kucuri. Grko - katolički sveštenici držali su im zajedničko opelo u kapeli, a zbog neutešnih roditelja koji su pod sedativimana terenu je sve vreme dežurala ekipa Hitne pomoći.

Budući da je zbog pogibije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nesrećnih mladića u opštini Vrbas danas proglašen dan žalosti, sahrani su prisustvovali brojni članovi porodica Cap i Olejar i njihovi rođaci, prijatelji i poznanici koji su u nepreglednoj, tihoj koloni na večni počinak prvo ispratili Vladimira koji je sahranjen na rusinskom, a zatim i Borisa koji je sahranjen na mađarskom groblju.

Borisovi prijatelji kažu da se "klupko" oko misteriozne pogibije dva mladića polako odmotava i ističu da alkohol sa tragedijom nije imao nikakve veze.

- Nažalost, sada smo se svi na sahrani okupili. I oni koji su ranije kobnog dana bili sa Borisom i Vladimirom i oni koji su te večeri sedeli sa njima u kafiću u Kisaču. Boris je popio jedan sok i nakon toga seo za volan i uputio se kući sa Vladimirom. Dakle, nisu bili pijani i pokušavali da se trkaju sa vozom već je jednostavno došlo do pogrešne procene u brzini i smatrali su da će uspeti pre voza da pređu prugu. Nažalost, nisu uspeli i zadesila nas je velika tragedija - priča za medije prijatelj pokojnih mladića.

Podsetimo, Boris i Vladimir poginuli su u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu nadomak Zmajeva u Opštini Vrbas kada su se vraćali iz Kisača u Kucuru.

Nesreća se dogodila na nekategorizovanom putu sa samo jednom saobraćajnom trakom na pružnom prelazu koji je obeležen saobraćajnim znakom, ali nema svetlosnu signalizaciju niti rampu.

Izvor blizak istrazi rekao je tada za medije da su preliminarni rezultati istrage potkrepljeni izjavama svedoka ukazali na to da su se mladići kretali putem koji ide paralelno sa prugom i u jednom trenutku blago savija i vodi ka pružnom prelazu.

- Verovatno je vozač automobila pogrešno procenio brzinu voza i mislio je da će stići pre njega da pređe preko prelaza pa je dodao gas. Mašinovođa je navodno shvatio šta se dešava i upozoravao je vozača svetlosnim i zvučnim signalima u nadi da će se zaustaviti. Kada je shvatio da se automobil ne zaustavlja pokušao je da zakoči, ali na žalost nije uspeo da zaustavi teretnu kompoziciju sa 14 vagona - objasnio je naš sagovornik.

"Reno senik" kojim je upravljao Boris je od siline udarca odleteo desetak metara, a lekarske ekipe Hitne pomoći po dolasku na mesto udesa mogle su samo da konstatuju smrt nesrećnih mladića čija tela su prevetena na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.