BOLJE DA VAM NE GOVORIM... Vučić zabrinut zbog situacije na severu KiM, građane Srbije moli samo jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 13:50

"BOLJE DA VAM NE GOVORIM..." Vučić zabrinut zbog situacije na severu KiM, građane Srbije moli samo jedno

Predsednik Srbije zabrinut.

- Situacija je veoma napeta, oni će sutra pokušati u zgradi opštine u Severnoj Mitrovici da održe konstitutivne sednice za tri opštine, i da izaberu lažne gradonačelnike podržanim od Kvinte, na najbednijim izborima, sa prosečnom izlažnošću 3,4 posto - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je naveo da je juče imao konferencijski poziv sa višim savetnikom u Stejt Departmentu Derekom Šoleom, specijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom i ambasadorom Hilom.

- Situacija je vrlo teška i napeta, pogotovo na severu KiM. Jedino što molim Srbe jeste da sačuvamo mir, jer ovi nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici. Ovo je iživljavanje nad Srbima i pokušaj da se napravi atmosfera u kojoj će oni biti prinuđeni da napuste svoje domove - rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše ljude koji su sa Kosova krenuli peške ka Beogradu i mitingu koji je zakazan za 26. maj, predsednik im se javno zahvalio.

- Hvala im na pažnji i poštovanju. Ovim ljudima nije bilo teško pešice da krenu. Oni znaju kakva je stvarna situacija, koliko je teška, i koliko i kako se državno rukovodstvo borilo. Moja poruka njima je da ćemo zajedno da se borimo da naš narod na KiM opstane i da se očuva naš Ustav. A koliko sam zabrinut za to što će se dešavati sutra, bolje da vam ne govorim - naveo je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.