BOJOVIĆ POKUŠAVA DA PODELI MALE AKCIONARE Radnici Energoprojekta protiv ponude Napreda za preuzimanje

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOJOVIĆ POKUŠAVA DA PODELI MALE AKCIONARE Radnici "Energoprojekta" protiv ponude "Napreda" za preuzimanje

Izvesno Udruženje malih akcionara “Energoprojekta” podržalo je ponudu preduzeća “Napred razvoj”, u vlasništvu Dobrosava Bojovića i lica koja sa njim zajedno deluju na preuzimanju akcija ove kompanije.

„Smatramo da je ponuđena cena akcija od 1.501 dinara korektna i da omogućava efikasniji i brži razvoj preduzeća“, kaže se u saopštenju ovih akcionara koje je potpisao predsednik Upravnog odbora Zoran Simić.

Međutim, na ovo saopštenje reagovalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Udruženje akcionara „Energoprojekt holding“, koje broji 700 članova, uglavnom sadašnjih i bivših radnika „Energoprojekta“.

„Za takozvano Udruženje malih akcionara ‘Energoprojekta‘, koje je prihvatio ponudu ‘Napred razvoja‘, ne zna se koga zastupa ni koliko članova ima, a ni sa koliko akcija raspolažu. Zna se samo da ga predvodi Zoran Simić, koji ima 40 akcija ‘Energoprojekt holdinga‘. To je čovek koji je bio predložen od Dobrosava Bojovića za člana nadzornog odbora i koji mu, sa nekolicinom pojedinaca, služi kao ‘insajderska‘ podrška. Mi odbacujemo ponudu ‘Napred razvoja‘ jer ne možemo biti toliko lakoverni da poverujemo nekom ko je uništio kompaniju ‘Napred‘ i koji rukovodi sa 20 kompanija koje posluju sa gubicima, da ima nameru da razvija i unapređuje ‘Energoprojekt‘“, kaže se u saopštenju Udruženja akcionara “EP holdinga”. Bojovićeva ponuda za otkup svih akcija EP-a važi do kraja meseca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.