BOGATIĆ ZAVIJEN U CRNO: Nikola (29) POVREDIO KOLENO pa preminuo, OČAJNI OTAC PODNEO PRIJAVU PROTIV DOKTORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 08:49

BOGATIĆ ZAVIJEN U CRNO: Nikola (29) POVREDIO KOLENO pa preminuo, OČAJNI OTAC PODNEO PRIJAVU PROTIV DOKTORA

Izdahnuo dan posle skidanja gipsa

Nikola Andrić (29) iz Bogatića preminuo dan posle skidanja gipsa, a njegov otac podneo prijavu protiv doktoraNikola Andrić, mladić iz Bogatića, preminuo je na dan svog 29. rođendana zbog, kako tvrdi njegov otac Slavoljub, lekarske greške, odnosno neadekvatnog lečenja povređenog kolena, usled čega je dobio - emboliju pluća.

Kako Slavoljub Andrić priča, Nikolu je 24. maja uhvatio grč na kolenu leve noge, a potom se požalio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da ga boli koleno. U Domu zdravlja u Bogatiću urađen je rendgen, a zbog otoka i ultrazvuk mekih tkiva. U tom nalazu je opisana velika količina slobodne tečnosti - gustog sadržaja, i Nikola je tog dana, 26. juna, poslat u šabačku Opštu bolnicu "Dr Laza K. Lazarević".

- Naglasio sam da je radiolog rekao da ima dosta slobodne tečnosti, odnosno gustog sadržaja. Doktor P. Ž. je odgovorio: "Ma koji je to doktor rekao, ovde nema vode, samo otok." Opipao je koleno, dao terapiju, pa mene i Nikolu uputio u gipsaonicu, gde mu je stavljena longeta - priča otac.

Isti ortoped je 9. juna mladiću skinuo longetu i rekao mu da ponovo dođe za sedam dana, da ledom hladi nogu i maže je gelom.

- Narednog dana mom Nikoli je pozlilo, hitno je prevezen u šabačku bolnicu, pokušali su reanimaciju, ali nije uspela. Obdukcijom je utvrđeno da je tromb prouzrokovao emboliju pluća. Umro je zato što je neadekvatno lečen, nije dobio antikoagulante, nije izvučen sadržaj iz otoka na nozi, a na otok je stavljen gips - kaže Slavoljub, koji je prijavu za pokretanja disciplinskog postupka protiv doktora P. Ž. podneo šabačkoj bolnici, a dokumentaciju je poslao i republičkom inspektoru za zdravstvo.

Direktor šabačke bolnice dr Slobodan Popović rekao je da je upoznat sa slučajem i da ovih dana treba da se susretne sa Slavoljubom Andrićem.

- Već smo pokrenuli postupak, unutrašnju proveru kvaliteta rada da se utvrdi da li je bilo ili ne propusta u radu doktora. Videćemo da li je za disciplinsku kaznu, a ukoliko se utvrdi da je doktor pogrešio, biće sankcionisan na adekvatan način - kaže dr Popović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.