BOGATAŠ NADIGRAO SIROMAHA: Marej u finalu Vimbldona!

Izvor: Kurir, 05.Jul.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGATAŠ NADIGRAO SIROMAHA: Marej u finalu Vimbldona!

Poljak je pre godinu dana spavao u automobilu tokom Ju-Es oepna

LONDON - Britanski teniser Endi Marej plasirao se u finale trećeg gren slem turnira sezone Vimbldona.

Marej je večeras u polufinalu nadigrao Poljaka Jiržija Janovica rezultatom 3:1, po setovima 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

Poljak je najveće iznenađenje na Vimbldonu. On je postao heroj nacije, a poznata je priča da pre samo godinu dana nije imao novca da ode na kvalifikacije za Australijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << open.

Njegovi roditelji su prodali svoju prodavnicu sa sportskom odećom kako bi sinu platili put do Njujorka kako bi učestvovao na prošlogodišnjem Ju-Es openu. On je tokom turnira u Njujorku spavao u automobilu, a nije imao patike da igrao mečeve. Međutim, kompanija Njujorker je odlučila da mu pokloni patike.

Britanac će u finalu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3.

Srpski i britanski teniser odigrali su 18 mečeva u karijeri, a Đoković vodi 11:7 u pobedama. Srbin je u karijeri osvojio 37 trofeja, a tri ove sezone. Marej je u karijeri trijumfovao na 27 turnira, a tri puta je pobedio na ATP turnirima u ovoj godini.

Đoković ima šest titula na gren slem turnirima, a na Vimbldonu je pobedio 2011. Marej je prošle godine igrao u finalu Vimbldona, ali je poražen u finalu od Rodžera Federera.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.