BOG JE POGLEDAO Evo koliko ce da traje OPORAVAK Nede Arneric i sa kakvim TACNO POSLEDICAMA se suocava

Izvor: medio.rs, 10.Maj.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOG JE POGLEDAO Evo koliko ce da traje OPORAVAK Nede Arneric i sa kakvim TACNO POSLEDICAMA se suocava

- Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena - rekao je diplomirani fizioterapeut i kiropraktičar dr Vladan Jovićević

Diva i seks simbol jugoslovenskog glumišta Neda Arnerić, u nedelju je pala sa terase i tom prilikom zadobila ozbiljne povrede tri pršljena, zbog čega se spekulisalo da može da ostane invalid ili da čak podlegne zadobijenim povredama.

Foto: ncqeurope.com
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
– Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena. Ono što sledi je oporavak na ortopediji i kasnija rehabilitacija. Za sada se naravno ne obraća previše pažnje na verovatna oštećenja diskusa, koja će se izdefinisati u kasnijoj fazi oporavka. Tada će kvalitetna rehabilitacija biti od presudnog značaja za što potpuniji oporavak, koji može u najboljem slučaju da traje 3-4 meseca – rekao je on.

Jovićević je naglasio i da ovakav tip povrede najčešće dovodi do potpune ili delimične kvadriplegije(oduzetosti svih ekstremiteta) – ako je povreda moždine na nivou C6, ili paraplegije (oduzetosti donjih ekstremiteta) – ako je oštećenje na nivou T12 ili L1.

Da podsetimo, Neda Arnerić pala je sa svoje terase u Ulici Dubljanska na Vračaru, gde je prema rečima supruga prostrirala veš. Njen pad ublažio je limeni krov antikvarnice u prizemlju zgrade, odakle je hitno prevezena u Urgentni centar KCS.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.