BOG IM JE DAO PREVIŠE VODE ODJEDNOM Ukrajinci se rugaju i likuju zbog nesreće koja je zadesila građane Krima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 16:48

"BOG IM JE DAO PREVIŠE VODE ODJEDNOM" Ukrajinci se rugaju i likuju zbog nesreće koja je zadesila građane Krima (VIDEO)

"Sad imate i previše vode", stoji u izjavi

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov na neprimeren način je komentarisao situaciju na istoku Krima posle potopa izazvanog nezapamćenim nevremenom.

- Znate da je Krim dugo vremena tražio vodu i sada je tamo toliko vode da ne znaju šta s njom da rade - rekao je on, a uprkos pokušajima da izrazi saosećanje sa situacijom njegove reči su zvučale kao ruganje stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kerča i Jalte, koje je nazvao ukrajinskim.

- Bog im je dao previše vode odjednom - dodao je on.

Ukrajina je nakon prisajedinjenja Krima Rusiji jednostrano obustavila snabdevanje vodom za piće iz Dnjepra kroz Severni krimski kanal odakle su se građani ranije snabdevali sa 85 odsto pijaće vode.

Zbog deficita vode na Krimu je uveden poseban režim, a voda se obezbeđivala iz podzemnih izora prirodnih akumulacija.

Prethodna dva dana istok Krima i Jaltu pogodilo je snažno nevreme, zbog kojih je angažovana i Crnomorska flota a lider Krima Sergej Aksjonov je pomoć tražio i od ruskog predsednika Vladimira Putina. Proglašena je vanredna situacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.