BNV – Upišite djecu na nastavu na maternjem bosanskom jeziku

Izvor: SandzakPress.net, 06.Apr.2023, 15:44

BNV – Upišite djecu na nastavu na maternjem bosanskom jeziku

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković pozvala je Bošnjakinje i Bošnjake da svoju djecu upišu na nastavu na maternjem bosanskom jeziku. – Pravo na obrazovanje na maternjem jeziku je garantirano Ustavom i zakonima Republike Srbije i naša je obaveza da to pravo iskoristimo. Jezik je osnova identiteta jednog naroda. Obrazovanjem na bosanskom jeziku naša djeca uče o svojoj kulturi, tradiciji i običajima, izrastaju u zdrave i svjesne pojedince koji vole svoje i >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << poštuju tuđe. Dr. Pramenković uputila poziv i direktorima i nastavnicima da nesmetano osiguraju roditeljima ostvarenje ovog prava. Istakla da će Bosnjačko nacionalno vijeće uložiti sve svoje kapacitete da proces nastave na bosanskom jeziku bude kvalitetniji i potpuniji. Upis djece u prvi razred osnovne škole, na teritoriji Republike Srbije, je počeo 1. aprila i traje do 31. maja tekuće godine.   The post BNV – Upišite djecu na nastavu na maternjem bosanskom jeziku appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Predsednica BNV pozvala Bošnjake da decu upisuju na nastavu na bosanskom jeziku

Izvor: Danas, 06.Apr.2023

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), Misala Pramenković, pozvala je svoje sunarodnike da decu upisuju na nastavu na bosanskom jeziku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.