BNV: Podrška medijima koji su odbili sredstva na konkursu Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 14.Mar.2024, 14:52

BNV: Podrška medijima koji su odbili sredstva na konkursu Novog Pazara

Odbor za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) podržao je odluku šest medija da vrate novac koji su dobili na konkursu Grada Novog Pazara za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini, saopštio je taj nacionalni savijet. Stav Odbora je da višegodišnja loša praksa Gradskog veća Novog Pazara da jednom mediju dodijeli svake godine preko 80 odsto finansijskih sredstava iz budžeta, odnosno, novca građana, dovodi do ugrožavanja rada medija i gušenja medijskog pluralizma. U >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << tom Odboru BNV smatraju i da takvi postupci mogu uticati na slobodu medija i ne doprinose boljoj perpsektivi na medijskom tlu. Sto plus radio, TV Sandžak, Glas islama, portali A1, Free media i Takt Info odbili su da prihvate novac koji im je dodeljen na konkursu Novog Pazara za sufinansiranje medijskih projekata u znak protesta zbog nastavka dugogodišnje prakse neravnomerne i nepravedne raspodele sredstava iz gradskog budžeta. The post BNV: Podrška medijima koji su odbili sredstva na konkursu Novog Pazara appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

BNV podržalo novopazarske medije da vrate novac za sufinansiranje projekata

Izvor: Danas, 14.Mar.2024

Odbor za informisanje Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) podržao je odluku urednika šest novopazarskih medija da vrate novac, koji im je dodeljen, na konkursu gradske uprave, za sufinansiranje projekata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.