BND ŠPIJUNIRAO ZA AMERIKU: Nemci prisluškivali austrijsku vladu i slali podatke NSA!

Izvor: Kurir, 01.Maj.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BND ŠPIJUNIRAO ZA AMERIKU: Nemci prisluškivali austrijsku vladu i slali podatke NSA!

BND je u svojoj stanici za prisluškivanje u bavarskom Bad Ajblingu od američke službe dobio termine za pretragu "gov'', "diplo'' i "savezni zavod''

BEČ - Američka tajna služba NSA je preko nemačke Savezne obaveštajne službe (BND) špijunirala austrijske vlasti, objavio je nemački Bild.

BND je pri nadzoru komunikacije u svojoj stanici za prisluškivanje u bavarskom Bad Ajblingu (Bad Aibling) od američke službe dobio, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << termine za pretragu "gov'', "diplo'' i "Savezni zavod'', objavio je Bild.

Saradnje je krenula jednim internim imejlom koji je BND 14. avgusta 2013. godine poslao NSA. Termin za pretragu za Austriju bio "savezni zavod''. Taj termin se pojavio u više od 10 pretraga od strane NSA. U navedenom mejlu stoje sve tri ključne reči, što je nakon pretrage dovelo do 12.000 pronađenih pogodaka, navodi nemački dnevnik.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nemački parlamentarac: Merkelova je američki vazal

Izvor: Vostok.rs, 02.Maj.2015, 10:24

02.05.2015. -..Aleksander Nau, član nemačkog donjeg doma, smatra da je nemačka kancelarka Angela Merkel „pristala da Nemačku od evropskog lidera pretvori u vazala SAD“...„Problem je što Merkelova ne obraća pažnju na odnos SAD prema Nemačkoj jer veruje u nemačko-američko prijateljstvo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.