Izvor: B92, 21.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLUIT: BEOGRAD NIJE ISPUNIO OBAVEZE

Hag -- Zamenik glavnog tuzioca Haskog tribunala Grejem Bluit, povodom odluke o odmrzavanju pomoci SAD Jugoslaviji, izjavio je da Beograd nije ispunio svoje obaveze, da uhapsi i izruci Tribunalu osumnjicene za ratne zlocine. "Mislimo da nivo dosadasnje saradnje s vlastima u Beogradu pokazuje da ima jos dosta toga da se ucini. Nismo videli da su beogradske vlasti privele ijednog pojedinca i nadam se da ce se to desiti, jer dok ne dodje do hapsenja, Beograd nije ispunio svoje obecanje da ce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradjivati s Tribunalom", rekao je Bluit.

Portparol glavnog tuzioca Florans Artman izjavila je da se nada da ce program konkretne saradnje s Tribunalom, koji su jugoslovenski predstavnici ponudili na uvid administraciji SAD, "dati konacne rezultate, posto su do sada bile vidljive samo dobrovoljne predaje".

"Jos nam predstoji da dobijemo pristup arhivama, svedocima i da uhapsimo preostale begunce", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.