BLUDNI GLUMAC SE VRAĆA NA MESTO ZLOČINA: Robijaće u Somboru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLUDNI GLUMAC SE VRAĆA NA MESTO ZLOČINA: Robijaće u Somboru?

Robija Umetnik će, zbog male kazne, biti upućen na izdržavanje kazne u zatvor otvorenog tipa, među kojima je i somborski

Glumac Goran Jevtić (41) mogao bi zatvorsku kaznu da odsluži u zatvoru u Somboru, u istom gradu gde je pre pet godina seksualno zlostavljao tada maloletnog Luku Krčevinca (21) u toaletu Narodnog pozorišta.

Podsetimo, Jevtić je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog tog dela, ali je njegov advokat najavio da će priložiti žalbu Vrhovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sudu zbog povrede zakonitosti tokom postupka.

Osuđeni glumac, pored somborskog, može robijati u još tri zatvora u Srbiji u kojima su počinioci blažih dela.

- Pošto Jevtić ranije nije osuđivan, a sada je dobio kaznu manju od godinu dana, na izdržavanje će biti poslat u zatvor otvorenog tipa. To su, pored zatvora u Somboru, i kazneno-popravni zavodi u Padinskoj skeli, takozvana Stara skela, kao i u Ćupriji i Šapcu. Sigurno je da on neće biti sproveden u ozloglašenu Zabelu ili Novu skelu jer se tamo nalaze osuđenici za najteža krivična dela - rekao je izvor i dodao:

- Glumac će imati isti tretman kao i svi ostali osuđenici. Takođe, obaviće se procena rizika kao i za sve ostale osuđenike. Jevtić neće biti u samici, već u običnoj sobi s cimerima, jer u samicu idu samo oni koji učine teži disciplinski prekršaj tokom boravka.

Da podsetimo, sud u Somboru utvrdio je da je Jevtić u junu 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u ovom gradu oralno zadovoljavao maloletnika protiv njegove volje. Glumac i Krčevinac upoznali su se ranije tokom festivala koji se održavao u Somboru. Dečak je u to vreme želeo da se bavi glumom i bio polaznik dramske sekcije, a Jevtić mu je bio jedan od uzora.

Miladin Kovačević je 2010. osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog toga što je u SAD maja 2008. u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera. Kaznu je izdržavao u Somboru od 2010. do 2012. godine, kada je, nekoliko dana pre isteka, pušten na slobodu. Kovačević je posle prebijanja mladog Amerikanca pobegao u Srbiju pomoću srpskog konzulata u Njujorku, a država Srbija je za njegovu slobodu iz budžeta izdvojila čak 900.000 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.