BLOKADOM DO ASFALTNOG PUTA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKADOM DO ASFALTNOG PUTA

NOVI PAZAR - Meštani sela Jerka i Šavci blokirali su regionalni put Novi Pazar - Tutin kako bi izvršili pritisak na nadležne institucije da završe asfaltiranje 400 metara puta.

Meštani su saopštili da neasfaltirana deonica regionalnog puta otežava život za 53 domaćinstva, kojima su zbog prašine ugroženi usevi.

"Puštaćemo samo hronične bolesnike, trudnice i decu. Niko drugi neće proći dok se ne reši naš problem", rekao je jedan od organizatora blokade Vojislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Janković. Meštani traže odgovor gradske uprave, republičke direkcije za puteve i preduzeća Novi Pazar put da saopšte zašto se stalo sa radovima i da li je novac od ove deonice prebačen za asfaltiranje nekih drugih ulica.

Janković je najavio da meštani neće povući poljoprivrednu mehanizaciju kojom su zaprečili put, ako im se čvrsto ne garantuje da će asfaltiranje regionalnog puta ka Tutinu biti ubrzo završeno. Ovom blokadom, od Novog Pazara ostali su odsečeni Tutin ka kome se može ići zaobilazno 50 km preko Ribarića, a u potpunosti su odsečena sela Donje Pešteri i Sopoćani.

Direktor preduzeća "Novi Pazar put" Izet Ljajić saopštio je da putari nisu krivi što je prekinuto asfaltiranje puta, jer je nadzorni organ iz Kraljeva naložio stopiranje radova zbog nedostatka novca i nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada puta Novi Pazar - Tutin

Izvor: Danas, 24.Maj.2010

Regionalni put Novi Pazar - Tutin od juče je blokiran. U selu Šavci blokirali su ga meštani naselja Jerka nezadovoljni što se ne završava deonica te saobraćajnice koja prolazi kroz njihovo naselje. Učesnici protesta tvrde da će blokada trajati sve „dok se ne ponude rešenja za problem“. Kao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.