Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2024, 07:45

BLISKOISTOČNI SUKOB: Katar šalje lekove za taoce u Gazi; Netanjahu najavio da bi rat mogao da potraje do sledeće godine

Sukob Izraela i Hamasa - 103 dan. Dva taoca koje je Hamas kidnapovao 7. oktobra iz kibuca Beri ubijena su u Gazi, saopšteno je iz tog kibuca. Katar je najavio slanje lekova za taoce koje Hamas drži u Gazi, koji bi preko Egipta trebalo da uđu u palestinsku enklavu. Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu jedna od glavnih tema je situacija na Bliskom istoku, a američki državni sekretar i predsednica Evropske komisije saglasili su se da palestinsko pitanje treba da se reši stvaranjem dve države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrael očekuje da rat protiv Hamasa potraje još godinu dana - mediji

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2024

Borbe između Izraela i militanata Hamasa u Gazi mogle bi da potraju još godinu dana, a možda i duže, izjavio je premijer Benjamin Netanjahu predstavnicima lokalnih saveta iz zajednica u blizini palestinske enklave, navodi Tajms of Izrael, pozivajući se na izveštaj lokalne televizije.. Tokom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.