Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2023, 08:08

BLISKOISTOČNI SUKOB: Broj poginulih u Pojasu Gaze dostigao 13.000; Bolnica MSF-a na udaru vatre tokom teških borbi u okolini

Četrdeset peti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je da je libanski Hezbolah od početka sukoba ispalio više od 1.000 projektila na njegovu zemlju. Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je ukupni broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze dostigao 13.000, uključujući 5.500 dece.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Masakr kod Kan Junisa; Džamije nove mete napada VIDEO

Izvor: B92, 20.Nov.2023

Četrdeset peti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa...Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je da je libanski Hezbolah od početka sukoba ispalio više od 1.000 projektila na njegovu zemlju...Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je ukupni broj poginulih Palestinaca...

Nastavak na B92...

Izrael širi vojne operaciju u Gazi dok se pregovara o taocima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2023

Rat Izraela i militantnog palestinskog pokreta Hamas se nastavlja, uprkos pregovorima koje, uz posredovanje Katara, vode o privremenom prekidu vatre i oslobađanju dijela talaca. Iz Ujedinjenih nacija ponovo upozoravaju na veliki broj civilnih žrtava i humanitarnu katastrofu u pojasu Gaze.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.