BLINKEN U KINI MOLIO SIJA Pjongjang prozreo namere američkog državnog sekretara

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 08:41

"BLINKEN U KINI MOLIO SIJA" Pjongjang prozreo namere američkog državnog sekretara

Severna Koreja saopštila je da je državni sekretar SAD Entoni Blinken išao u Peking da "moli" da se ublaže tenzije, nakon, ocenjuje Pjongjang, neuspešne politike da se pritisne Kina, preneo je Rojters.

Blinken i kineski predsednik Si Đinping na sastanku su se dogovorili da stabilizuju rivalstvo, da ne bi preraslo u konflikt.

Blinken je rekao nakon sastanka sa kineskim državnim vrhom da je apelovao na Peking da utiče na Severnu Koreju da prestane da testira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rakete, jer Peking, navodi se, ima "jedinstvenu poziciju" da pritisne Pjongjang da učestvuje u dijalogu.

U komentaru za novinsku agenciju KCNA, Džong Jong Hak, koji se opisuje kao analitičar za međunarodne odnose, rekao je da je ova retka poseta imala za cilj ublažavanje tenzija, dok bi, istovremeno, "pokušaj da se pritisne i obuzda Kina mogao da se vrati kao bumerang i zada fatalan udarac američkoj ekonomiji".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Severna Koreja: Blinken išao da moli Kinu da se ublaže tenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2023

Severna Koreja saopštila je danas da je državni sekretar SAD Entoni Blinken išao u Peking da "moli" da se ublaže tenzije, nakon, ocenjuje Pjongjang, neuspešne politike da se pritisne Kina, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.