Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLF i UMUS udružuju snage u cilju popularizacije klasične muzike

BANJALUKA - Polazeći od zajedničkog interesa, a u cilju uspostavljanja saradnje u radu na razvoju i unapređivanju kulturne scene RS, Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije (BLF), i Siniša Pajić, predsjednik Udruženja muzičkih umjetnika Semberije (UMUS), u petak su u Banjaluci potpisali sporazum o saradnji ovih udruženja.

"Dugogodišnje pozitivno iskustvo sa direktorom BLF Ivanom Otaševićem mi je dalo podstrek da ostvarimo saradnju i omogućimo istaknutim muzičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << našeg grada da se iskažu kao budući solisti ili članovi ansambla. Takođe, građani Bijeljine, koja odnedavno ima status grada, zaslužuju da konzumiraju kulturu na najvišem nivou", kazao je Pajić.

Otašević je naglasio je da je srećan zbog saradnje s uspješnim umjetnicima koji su odličnom i kvalitetnom organizacijom muzičkog takmičenja "Primavera" pokazali svoje nesporne kvalitete.

Nagovijestio je da zajedničke aktivnosti ova dva udruženja kreću već od jeseni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.