BLEBEĆE I KLEVEĆE! Novi napadi Vjose Osmani: Govori o demokratiji ali odbija ZSO, strahuje od Beograda a progoni Srbe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 17:40

BLEBEĆE I KLEVEĆE! Novi napadi Vjose Osmani: Govori o demokratiji ali odbija ZSO, "strahuje" od Beograda a progoni Srbe!

Nove kontradiktorsnosti predsednice lažne države.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani istakla je da je Kosovo istorijski uspeh vojnog saveza NATO, dodajući da zlonamerne sile žele da ga izazovu i unište, prenosi Koha.

Osmani je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom poručila da neće dozvoliti da sever Kosova bude bojno polje za hegemonističke tekovine regionalnih autokrata, aludirajući na predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandra Vučića.

- Ovde sam kao dokaz strateške orijentacije Kosova. Veoma smo zahvalni na vođstvu NATO-a u ovom veoma teškom vremenu. Dozvolite mi da izrazim zahvalnost naroda Kosova za ulogu NATO-a u spasavanju naših života. Mi cenimo ulogu NATO-a u razvoju Kosova - rekla je ona.

Osmani je istakla da su uspesi Kosova uspesi NATO-a i zbog toga je ponosna što Kosovo ima najživlju demokratiju u regionu.

- Trebalo bi da budemo ponosni na ova dostignuća. Upravo zato što je Kosovo istorijski uspeh NATO-a, postoje zlonamerne sile koje žele da ga izazovu i unište. Ovo ne smemo dozvoliti. Kosovo i region ne treba osporavati zbog ruske zlobe. Sever Kosova je bio i biće deo Kosova. Nećemo dozvoliti da sever bude bojno polje za hegemonističke tekovine regionalnih autokrata. Mi smo za integraciju severa. Osudili smo napade od 29. maja na vojnike Kfora koje su organizovale srpske strukture. Naše misli su sa povređenim vojnicima - rekla je Osmani.

Ona je u ime  ksoovskih institucija izrazila spremnost da, u saradnji sa NATO-om, privede pravdi napadače na vojnike Kfora, novinare i policajce na severu Kosova.

- Ako postoji nekažnjivost za napade, postoji rizik da počinioci budu ohrabreni da ponove nasilje. Kao predsednik i u ime kosovskih institucija, nudimo punu saradnju NATO-u da se počinioci tih dela privedu pravdi. Nadam se da ćemo zajedno raditi na jačanju naših odnosa sa Kforom, našim najvažnijim bezbednosnim partnerom - rekla je ona.

Osmani je ponovila da je cilj Kosova i dalje jasan, a to je članstvo u NATO.

- Strateški cilj Kosova je ulazak u NATO. Kosovo ni pod kojim uslovima neće skrenuti sa evroatlantskog puta. Ovo je obećanje koje smo dali novim generacijama. Ponudićemo najbolje modalitete za unapređenje našeg partnerstva i našeg cilja članstva u NATO. NATO i Kosovo su uvek povezani. NATO nam je potreban kao garant mira i demokratije - zaključila je Osmani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.