BKZ Njemačke i u Hanoveru obilježila Dan državnosti BiH i Dan Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 30.Nov.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BKZ Njemačke i u Hanoveru obilježila Dan državnosti BiH i Dan Sandžaka

Njemačka – Nakon velikog skupa u Hamburgu na kojem je prisustvovalo oko 1000 Bošnjaka Njemačke, u subotu 28.11.2015. godine u noćnim satima, i u Hanoveru je održan veliki skup u povodu godišnjice osnivanja BKZ Njemačke, Dana državnosti BiH i Dana Sandžaka.   Na skupu su govorili predsjednik BKZ Njemačke Suljo Džanković, oblasni glavni imam i imam u džematu Hanover Aldin ef. Kusur, predsjednik BKZ prof. dr. Admir Muratović, publicista i politički analitičar Sejfudin Tokić. Poseban >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << gost veceri bio je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Muftija dr. Dudić je u svom nadahnutom govoru ukazao na važnost očuvanja duhovnog, kulturnog i nacionalnog identiteta Bošnjaka u Hanoveru, Njemačkoj i Evropi, posebno naglasivši da paralelno sa tim treba ići proces integracije Bošnjaka u njemačko društvo. “Vi trebate učiti svoju djecu da su muslimani koji nose sa sobom poruku mira, da su Bošnjaci koji nose sa sobom poruku humanizma i suživota sa drugim i drugačijim, ali i da nije grijeh biti zahvalan njemačkoj državi za sve što radi za dobro svojih gražana, među kojima ima puno pripadnika našeg naroda” – istakao je muftija Dudić. (BKZ)  

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Tribinom u Bilefildu okončana posjetima Bošnjacima Njemačke

Izvor: SandzakPress.net, 30.Nov.2015

Njemačka – Trećeg dana manifestacije u povodu Dana Sandžaka i Dana državnosti BiH u organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice u saradnji sa Bošnjačkom nacionalnom fondacijom, predsjednik Mešihata Islamske u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, u pratnji predsjednika BKZ dr. Admira Muratovića,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.