BIZARNO! PORODICA KREMIRALA PREMINULOG OD KOVIDA - nakon nedelju dana iz bolnice javili da se oporavio

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 21:28

BIZARNO! PORODICA KREMIRALA PREMINULOG OD KOVIDA - nakon nedelju dana iz bolnice javili da se oporavio

Vlasti pokrenule istragu zbog propusta

Indijski 75-godišnjak koji je bio pozitivan na kovid-19 vratio se iz bolnice kući nedelju dana nakon što su članovi porodice dobili navodno njegovo telo i kremirali ga. Kao rezultat ovog incidenta, lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se razjasnio ovaj morbidan slučaj.

Šibdas Bandiopadjaj zaražen virusom korona primljen je u bolnicu u gradu Barasat (država Zapadni Bengal) 11. novembra. Dva dana kasnije, rođaci su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obavešteni da je preminuo.

Njegovo telo je bilo držano u plastičnom omotu, kako je propisano bezbednosnim protokolima, a porodici je pokazano samo izdaleka. Rođaci tvrde da nisu mogli jasno da vide lice. Međutim, oni su kremirali telo i pripremali se za obavljanje pogrebnog obreda.

- Onda smo dobili poziv. Neko nam je rekao da se moj otac oporavio i da treba da zatražimo da ga hitna pomoć odveze kući iz bolnice. Bili smo iznenađeni. Svakako smo ga doveli kući. Ne znamo koga smo kremirali - rekao je sin pacijenta.

Šibdas j eu bolnicu primljen 11. novembra, a na pitanje kako se ovo desilo zvaničnik zdravstvenog odeljenja Barasat rekao je da je 13. novembra drugi čovek umro od infekcije kovidom -9. Lokalne vlasti su preduzele mere otkrivanja propusta u ovom slučaju.

- Ako bolnica otkrije propuste, preduzećemo stroge mere. Ali čini se da su dokumenti o podacima roditelja ti koji su stvorili ovu zabunu - zaključio je zvaničnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.