BIZARNO! KORISTI KRV SVOG SINA DA BI SE PODMLADIO: Amerikanac troši milione da nađe eliksir mladosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 17:52

BIZARNO! KORISTI KRV SVOG SINA DA BI SE PODMLADIO: Amerikanac troši milione da nađe "eliksir mladosti"

Američki multimilioner u potrazi za večnom mladošću.

Ekscentrični američki multimilioner ovih dana izazvao je veliku pažnju javnosti širom sveta objavivši da je potencijalno našao eliksir večne mladosti, a tajna njegovog izgleda leži u bizarnom tretmanu krvlju sopstvenog sina!

Kontroverzni tehnološki mogul Brajan Džonson već godinama je opsednut mladalačkim izgledom i pronalaženjem načina da uspori prirodni proces starenja, a ako je suditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po njegovoj poslednjoj objavi na društvenoj mreži Instagram, reklo bi se da je u tome i uspeo!

Naime, svetski poznati "biohaker", kako ga mnogi nazivaju, saopštio je da godišnje troši nekoliko miliona dolara samo kako bi angažovao tim visokospecilajizovanih lekara koji mu pomažu u održavanju mladolikog tela uz pomoć procesa transfuzije krvne plazme, za koju smatra da zaustavlja starenje i podstiče regeneraciju tkiva u organizmu.

Ovaj tim od 30 lekara predvođen je 29-godišnjim specijalistom regenerativne medicine, Oliverom Zolmanom, sa Univerziteta u Kembridžu.

A post shared by Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

Vest o "eliksiru mladosti" možda i ne bi obišla ceo svet preko noći, da nije jednog malog detalja koji je podelio javnost - Brajan se odlučio da u eksperiment uključi i svog sina i oca, nakon što je u prošlosti za isti proces, birao anonimne, zdrave donore koji su prolazili rigorozan proces selekcije i bili podvrgnuti raznim pregledima.

Sa sedamnaestogodišnjim sinom Talmadžom i sedamdesetogodišnjim ocem Ričardom, Brajan je odlučio da se podvrgne procesu transplantacije krvne plazme, u kome bi mlađani Talmadž donirao krvnu plazmu svom ocu Brajanu, dok bi Brajan ponovio proces donirajući plazmu svom ocu.

"Fantastična trojka" za ovaj korak odabrala je kliniku u Dalasu, a prilikom transplantacije Talmadžu i Brajanu izvađeno je po litar krvi, koja je kasnije pomoću specijalne mašine "podeljena" na tečnu plazmu, eritrocite, leukocite i trombocite. Očevima Brajanu i Ričardu zatim je ubrizgana krv njihovih sinova.

A post shared by Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

Stručnjaci iz oblasti hematologije naveli su da je ova metoda zaista delotvorna, a da se Brajan u prethodne dve godine, koliko je primenjuje, uspeo da svoju biološku starost smanji za više od pet godina: sada on ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.

Brajan i njegovi otac i sin prvi su ljudi na svetu koji su se osmelili na ovakav radikalan korak - do sada su istraživanja bila sprovođena samo na miševima, a pokazala su se kao veoma delotvorna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.