BIZARNI TREND U KINI: Prodaju žive ribice kao priveske za ključeve

Izvor: Kurir, 17.Okt.2013, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNI TREND U KINI: Prodaju žive ribice kao priveske za ključeve

Privezak je napravljen od tanke plastike ispunjene vodom, u kojoj se može naći ribica ili kornjača. Proizvođač tvrdi da u tim uslovima životinja može da preživi dva meseca

Blizu 250.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju na sajtu "AVAAZ.org", kojom se od Ujedinjenih nacija zahteva da nalože kineskoj vladi da zabrani prodaju privezaka sa živim ribicama i kornjačama u vodi. Takve amajlije postale su u Kini bizaran trend koji ima sve više pristalica.

Privezak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je napravljen od tanke plastike ispunjene vodom, u kojoj se može naći ribica ili kornjača. Proizvođač tvrdi da u tim uslovima životinja može da preživi dva meseca, ali u većini slučajeva ona ugine posle svega nekoliko dana. U vodi se navodno nalaze hranljive materije, tako da ljubimca nije potrebno hraniti.

Međutim, aktivisti iz udruženja za zaštitu životinja smatraju da je u pitanju čist slučaj zlostavljanja. Iako su strani mediji priču o bizarnim amajlijama objavili još pre pet godina, njihova prodaja u Kini i dalje nije zabranjena. Možete ih naći na skoro svakoj stanici metroa ili železnice.

Izgleda da Ujedinjene nacije ipak ne mogu mnogo toga da urade, budući da u Kini postoji samo zakon o zaštiti divljih životinja, ali ne i domaćih. Aktivisti se nadaju da će uspeti da odvrate ljude od kupovine privezaka i da će tržište spontano zamreti.

I dok neki kupuju pomenute priveske jer veruju da će im doneti sreću, ima i onih koji to rade sa ciljem da oslobode nedužne životinje iz plastičnog zatvora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

BIZARNI TREND U KINI: Prodaju žive ribice kao priveske za ključeve

Izvor: Dzungla.org, 17.Okt.2013

Privezak je napravljen od tanke plastike ispunjene vodom, u kojoj se može naći ribica ili kornjača. Proizvođač tvrdi da u tim uslovima životinja može da preživi dva meseca OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.