BIZARNA ZAPLENA U KOMŠILUKU: Hrvatska policija oduzela, MINE, MUNICIJU i PREZERVATIVE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 19:09

BIZARNA ZAPLENA U KOMŠILUKU: Hrvatska policija oduzela, MINE, MUNICIJU i PREZERVATIVE (FOTO)

Uhapšen 45-godišnjak

Sredovečni meštanin Jarmine kod Vinkovaca nije očekivao da će u ponedeljak policija, po nalogu suda, temeljno pretresti njegovu kuću. Na kraju se pokazalo da je to bio pravi potez.

Pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi 45-godišnjak, policijski službenici su pronašli i oduzeli više različitih delova za automatsku pušku, induktor za eksplozivnu minu, jedan gasni pištolj sa pripadajućim magacinom i 25 komada. municije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pronašli su i oduzeli, uz potvrdu, jedan komad protivavionske municije kalibra 30 mm i 20 mm, kao i municiju kalibra 14,5 mm i 12,7 mm sa probojno-zapaljivim zrnom. Pronađeno je i oduzeto 122 komada preparata za potenciju.

- Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje, proizvodnja i nabavljanje oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je muškarac star 45 godina i nad njim je sprovedena krivična istraga. On je juče predat pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske PU, dok je nadležnom državnom tužilaštvu upućena krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja kao i nedozvoljene trgovine - kažu u PU vukovarsko-srijemske PU.

Ali to nije sve. Istovremeno, 45-godišnjaku je uručen prekršajni nalog za prekršaj iz Zakona o nabavljanju i držanju oružja građana.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/Hajdi Karakaš Jakubin/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.