BIVŠI MINISTAR ODBRANE HRVATSKE PRIZNAO: Od kad je Vučić predsednik, SRBIJA JE VOJNO JAČA OD HRVATSKE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2020, 23:10

BIVŠI MINISTAR ODBRANE HRVATSKE PRIZNAO: Od kad je Vučić predsednik, SRBIJA JE VOJNO JAČA OD HRVATSKE!

Kako je dodao, Srbija realno nije pretnja, ali u uslovima novih geopolitičkih odnosa mora da se ulaže u odbranu i bezbednost.

Bivši ministar odbrane u nekadašnjoj vladi Zorana Milanovića, Ante Kotromanović, izjavio je da bi kao ministar ličnim porazom smatrao da je Srbija vojno nađačala Hrvatsku.

- U moje vreme držali smo korak i ravnotežu u našu korist. Upravo zbog naših planova verujem da je i Srbija krenula u nove nabavke oružja. I oni su pratili nas, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao što mi pratimo njih. U javnosti su govorili da se Hrvatska jako naoružava i odlučili su kontrirati te su uspeli da nabave puno oružja. U međuvremenu su razvili i dogradili vlastitu vojnu industriju, što je legitimno, i sad se modernizuju. To i mi moramo napraviti, pametno i ciljano, bez emocija - rekao je Kotromanović i time priznao da je Srbija u poslednjih nekoliko godina od kakao je na njenom čelu predsednik Aleksandar Vučić znatno jača od Hrvatske.

On je, odgovarajući na pitanje da li ima istine u tvrdnji da SAD nikad neće prodati oružje kojim bi Hrvatska mogla direktno da bude konkurencija i vojno nadmoćna nad Srbijom, rekao da to nije istina i da je Hrvatska mogla da ide i nabavku MLS-a, što bi bila svojevrsna američka donacija, ali da se dogodila smena vlasti.

Kako je rekao, ministri posle njega nisu više bili zainteresovani za tu nabavku zbog čega je ona zaustavljena.

- To je odlično strateško oružje odvraćanja i bilo bi dobro da Hrvatska vojska ima nekoliko takvih lansera - rekao je Kotromanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.