BIVŠI FRANCUSKI SPECIJALAC UŠAO U OBRAČUN SA MILOM: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI FRANCUSKI SPECIJALAC UŠAO U OBRAČUN SA MILOM: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Borba protiv Đukanovićevog nasilja

Francuski pukovnik, bivši komandant specijalaca Kfora na Kosovu Žak Ogar pozvao je Zapad da ne žmuri na "dešavanje naroda" u Crnoj Gori.

Ogar je na društvenim mrežama najavio da će u Evropskom parlamentu u Briselu upoznati poslanike sa neviđenim progonom SPC od strane crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i njegove Vlade.

- Govoriću u EP u Briselu o progonu, o neverovatnom nasilju crnogorskog predsednika Đukanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i njegove Vlade nad Pravoslavnom crkvom - napisao je Ogar na Tviteru.

Demain soir je serai au Parlement européen à Bruxelles pour éclairer les députés de bonne volonté sur les persécutions d’une violence inouïe du président monténégrin Djukanovic et son Gouvernement contre l’Eglise Orthodoxe : «le petit père Combes au pays du Sceptre d’Ottokar »! pic.twitter.com/ItCokVVGOk

— Jacques HOGARD (@HogardJacques) February 17, 2020

Komentarišući ovu podršku, lider DF Andrija Mandić ističe da se mnogo toga promenilo od vremena kada je Đukanović uspevao da ubedi Zapad da njegova politika ima podršku većine građana u Crnoj Gori.

- Sada je sve već postalo očigledno. Legitimisala se i na ulice izašla većinska Crna Gora, a ona je protiv ovdašnjeg diktatora. U veri da je tu činjenicu uočio i međunarodni faktor tumačim ovaj stav bivšeg komandanta Kfora. Sve je sada postalo jasno, a da li će konstatovanje tih činjenica kroz smenu vlasti biti jednostavna operacija, zavisiće ne samo od nas nego i od ponašanja EU i drugih važnih međunarodnih adresa - naglašava Mandić.

Sveštenik SPC u Crnoj Gori Miajlo Backović podseća da je Ogar već od ranije dokazani prijatelj Srba.

- Ogar je čovek koji kao častan oficir iznad svega poštuje hrabrost i istinu. Naša diplomatska aktivnost pokazala je ovih dana da ima još onih koji će nakon razgovora sa nama reći istinu na najvažnijim adresama širom sveta. Svega ovoga, naravno, ne bi ni bilo da se narod u Crnoj Gori nije, mirno i hrabro, uspravio i rekao da se ne boji i da ne da svetinje - poručuje Backović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.