BITAN RAZGOVOR O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE! Premijerka se sastala sa Lajčakom i Eskobarom: Srbija očekuje formiranje ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2022, 18:48

BITAN RAZGOVOR O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE! Premijerka se sastala sa Lajčakom i Eskobarom: Srbija očekuje formiranje ZSO

Premijerka na važnom sastanku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom i američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar) o dijalogu Beograda i Prištine.

Lajčak je rekao da Evropska unija ulaže velike napore u nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pozvao Beograd da nastavi da bude posvećen tom preocesu, jer je to važno za stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čitavog regiona.

Eskobar je ocenio da dve strane jedino kroz dijalog mogu da rešavaju sva otvorena pitanja i da za to ne postoji alternativa.

On je istakao da Sjedinjene Američke Države pažljivo prate taj proces i snažno ga podržavaju, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva je rekla da Srbija očekuje formiranje Zajednice srpskih opština, kao i punu implementaciju Brisleskog sporazuma.

Izrazila je nezadovoljstvo činjenicom da Srbima sa Kosova i Metohije nije bilo omogućeno da glasaju na referendumu 16. januara i pozvala dvojicu predstavnika da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Srbima omogućilo glasanje na izborima 3. aprila.

Premijerka se zahvalila na ličnom angažmanu Lajčaku i Eskobaru, kao i na svim naporima koje ulažu u napredak dijaloga Beograda i Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.