BIO SAM U BESVESNOM STANJU 23 DANA, doktori su rekli da se NIKAD NEĆU OPORAVITI I HODATI! Nakon što ga je pretukla banda promenio je život iz korena, danas je živ i zdrav, ali izaziva čuđenje svih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 20:16

"BIO SAM U BESVESNOM STANJU 23 DANA, doktori su rekli da se NIKAD NEĆU OPORAVITI I HODATI!" Nakon što ga je pretukla banda promenio je život iz korena, danas je živ i zdrav, ali izaziva čuđenje svih!

Povučeni način života, u kojem je pecanje jedino rešenje da se dođe do hrane, a sakupljanje drva za ogrev svakodnevni posao, daleko je od idealnog. Pogotovo sa 74 godine.

Skoro 40 godina Ken Smit je izbegavao običan način života i živeo bez struje i tekuće vode u ručno napravljenoj brvnari, pored jezera u škotskoj visoravni.

Njegova brvnara je udaljena dva sata hoda od najbližeg puta, a kada je do nje uspela da dođe ekipa "Bi-Bi-Si"-ja i zabeleži priču >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Kenu, čula je i razlog zbog kojeg živi kao pustinjak.

Ken je poreklom iz Derbišira i počeo je da radi sa 15 godina na izgradnji vatrogasnih stanica, međutim, njegov život se promenio u 26. godini, kad ga je pretukla banda nasilnika posle noćnog provoda. Doživeo je krvarenje u mozgu i izgubio svest na 23 dana.

- Rekli su da se nikada neću oporaviti, da neću govoriti ni hodati, ali jesam. Tad sam odlučio da nikada više neću živeti po nečijim pravilima, samo svojim - objašnjava on u dokumentarcu pomenute televizije.

Počeo je da putuje i zainteresovao se za ideju života u divljini kada su mu preminuli roditelji. Tražio je najizolovanije mesto u Velikoj Britaniji, gde nije izgrađena nijedna kuća i pronašao ga u Škotskoj. Znao je da želi da ostane.

Četiri decenije kasnije ima brvnaru u kojoj gori vatra, nema struju, gas, ni tekuću vodu, ogrevno drvo nabavlja u obližnjoj šumi. Uzgaja povrće i bobičasto voće, ali glavni izvor hrane pronalazi u jezeru.

Deset dana nakon što je dokumentarac snimljen, Ken je doživeo moždani udar, srećom, kod sebe je imao lokator koji je dobio nekoliko dana ranije i pozvao pomoć. Obalska straža Britanije dobila je poziv u pomoć i prevezen je u bolnicu gde se oporavljao osam nedelja. Doktori su pokušavali da ga nagovore da se vrati u civilizaciju, ali Ken je bio odlučan – ide nazad u svoju kolibu.

Međutim, narušen vid i gubitak pamćenja, naterao ga je da potraži pomoć od rendžera koji čuva okolnu šumu, pa sada svakih par nedelja dobija hranu od njega. Nedaćama tu nije bio kraj, budući da je godinu dana posle toga doživeo nesreću kada se na njega obrušila gomila trupaca.

- Bilo je mnogo incidenata, ali izgleda da sam ih sve preživeo. Sigurno ću jednom ponovo da se razbolim i jednom će svemu doći kraj, ali nadam se da ću doživeti 102 godine - zaključuje Ken.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.