BIO SAM ŠOKIRAN IZJAVAMA JEDNOG EVROPSKOG ZVANIČNIKA Vučić: Međunarodna zajednica se pravi da ništa ne vidi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 21:25

"BIO SAM ŠOKIRAN IZJAVAMA JEDNOG EVROPSKOG ZVANIČNIKA" Vučić: Međunarodna zajednica se pravi da ništa ne vidi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon održane sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Govoreći u direktnom uključenju u "Dnevniku", predsednik je otkrio da je reč o pokušaju "završavanja sa srpskim problemom na KiM" u kojoj učestvuju Aljbin Kurti, ali i međunarodna zajednica koja se pravi da ne vidi šta se dešava.

- Bio sam šokiran izjavama jednog evropskog zvaničnika, koji je rekao da su barikade užasne. Nije to niko naredio. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kad treba da pronađu krivca, to svakako neće da budu Albanci, ali kada budu pozvani da se konačno izjasne, to će svakako biti "država Kosovo". Naše je da pozovemo Srbe na očuvanje mira, pozivam Srbe da budu staloženi, mirni, da ne nasedaju na provokacije - poručio je Vučić.

On je dodao da nije bilo napada na Euleks i Kfor i da ti napadi ne smeju da se događaju.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je nakon zaoštravanja bezbednosne situacije na severu KiM, do koje je došlo nakon što su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu upali danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode i nakon hapšenja dvojice Srba na Jarinju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.