BIO JE ZAKLJUČAN U WC-U, NIJE BIO AGRESIVAN: Veterinar o psu koji je nasmrt izgrizao staricu koja ga je čuvala (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:21

"BIO JE ZAKLJUČAN U WC-U, NIJE BIO AGRESIVAN": Veterinar o psu koji je nasmrt izgrizao staricu koja ga je čuvala (VIDEO)

Utvrđeno je da je starica preminula od posledica ugriza psa.

U stanu u Zadru pronađena je mrtva žena (82). U stanu je bio i američki staford, a utvrđeno je da je žena umrla od posledica ugriza psa.

Kako nezvanično saznaje Index, uhapšen je unuk preminule žene, inače vojnik.

Za njega je zatražen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

 - Iako je bio svestan da se radi o opasnom psu, pasmine američki staford, ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je istog na čuvanje ukućanki starije životne dobi koju je naknadno taj pas i napao i zadao niz teških povreda od kojih je na kraju i preminula - objašnjava Marijana Stipić, zamenica županijskog državnog tužilaštva u Zadru.

Pas je iz Zadra prebačen u sklonište za životinje na području Splita. Šta ga čeka, eutanazija ili socijalizacija, odlučit će Veterinarska inspekcija nakon provođenja nadzora.

 Žena i pas bili su sami u stanu kada ju je pas nasmrt izgrizao.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, nesrećnu staricu napao je pas kojeg joj je unuk ostavio na čuvanju pa na nekoliko dana napustio stan. Njeno beživotno telo pronašao je u utorak oko 5 sati ujutro drugi član porodice, koji je o tome obavestio policiju.

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, navodno u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo odbrane (MORH) izvestilo je da je privedena delatna vojna osoba, osumnjičena za "teško krivično delo protiv opšte sigurnosti počinjeno izvan službe".

Na mestu događaja policijski službenici sproveli su uviđaj dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba.

- Pas je bio zatvoren u jednu prostoriju, u WC. Jednostavno smo pripremili peroralni sedativ. Pas nije bio agresivan prema nama, on je bio zatvoren u tu prostoriju i nije pokazivao znakove agresivnosti - priseća se veterinar Josip Mustać.

Na osnovu naloga državnog tužilaštva na Odeljenju patologije sprovedena je obdukcija nad telom ženske osobe, kojom je utvrđeno kako je preminula od posledica ugriza psa.

- Ljudi olako nabavljaju psa, nisu edukovani, zatim tog psa ne znaju vaspitati i dresirati - rekao je Bojan Mataković sekretar Hrvatskog kinološkog saveza.

- Vaspitati prvenstveno, manje dresirati na pravi način. I tu vam je velika mogućnost da će se desiti problem. Bez obzira na rasu.

Izvor: Srbija Danas/24sata.hr/Index.hr/Blic/net.hr/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.