BILT PREBACUJE RUMUNIJI “NEDOSTATAK EVROPSKOG DUHA”

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILT PREBACUJE RUMUNIJI “NEDOSTATAK EVROPSKOG DUHA”

Nije veoma respektabilno, ako države, dok pokušavamo da podstaknemo Srbiju, postavljaju pitanja koja nisu predmet diskusije. To je nedostatak evropskog duha, napisao je Bilt

BEČ - Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt prebacio je danas Rumuniji nedostatak evropskog duha zbog negativnog stava koji je iskazala po pitanju statusa kandidata za Srbiju.

Bilt je na svom tviter nalogu, ne pominjući konkretno ime Rumunije, ali očigledno aludirajući na tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zemlju, napisao:

"Nije veoma respektabilno, ako države, dok pokušavamo da podstaknemo Srbiju, postavljaju pitanja koja nisu predmet diskusije. To je nedostatak evropskog duha".

Rumunija je danas na sastanku Saveta za opšte poslove, na kojem se raspravaljao statusu kandidata za Srbiju, insisitrala da se u zaključke Saveta za opšte poslove uključi i stavka o položaju vlaške manjine u Srbiji.

Iako je taj zahtev ispunjen, Rumuni su još uvek nezadovoljni formulacijom teksta zaključka.

"Nije nam jasno šta oni u stvari hoće", rekao je funkcioner Evropske komisije koji je prisustvovao sastanku.

Prethodno je Bilt, kako prenosi APA, takođe na tviteru napisao da se nada "zelenom svetlu statusu kandidata Srbije".

On takođe očekuje i korak napred za Kosovo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.