Izvor: B92, 06.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILJANA PLAVSIC: OVU SRECU IMAM DA ZAHVALIM VLADI SRBIJE

Bivsa predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic doputovala je u cetvrtak u Beograd, posle odluke Haskog Tribunala kojom joj je omoguceno da vreme do pocetka sudjenja provede na slobodi, javlja B92. Po dolasku na aerodrom Surcin u kratkoj izjavi novinarima, Plavsiceva se zahvalila Vladi Srbije: 'Ne treba da vam kazem koliko sam prestretna i uzbudjena sto sam na nasem tlu. Ovaj dogadjaj i ovu srecu imam da zahvalim Vladi Srbije koja je dala garancije za moj boravak ovde do pocetka sudjenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da je ovo jedno od priznanja koje dobija od medjunarodne zajednice politika koju vodi Vlada Srbije, jer da nemaju poverenja u Vladu Srbije ja danas ne bih bila medju vama', rekal je Biljana Plavsic.

Ministar pravde Srbije Vladan Batic, koji je docekao Plavsicevu na aerodromu, rekao je kako veruje da ovo predstavlja pocetak obostrane saradnje Beograda i Tribunala. 'Ja se nadam da nikada vise necemo biti izlozeni pretnjama i pritiscima ', rekao je Batic i tom prilikom ocenio: 'Naravno da smo zadovoljni sto je gospodja Plavsic ovde u Srbiji sa svojim narodom. Vlada Republike Srbije ce vrlo verovatno i ubuduce uciniti sve sto je u njenoj moci da pomogne nasim sunarodnicima i nasim drzavljanima koji se nalaze u Haskom tribunalu i postoje politicki moralni i humanitarni razlozi pre svega u slucaju gospodje Plavsic, a mislim da cemo tako nastaviti i dalje'. Uz Vladana Batica, Biljanu Plavsic su na beogradskom aerodoromu docekali i bivsi premijer RS Milorad Dodik i funkcioner njenog Srpskog narodnog saveza Svetozar Mihajlovic. Nasmejana i vidno raspolozena Plavsiceva je napustila pres salu, a u prolazu je, odgovarajuci na pitanje da li se plasi za svoju bezbednost u Beogradu, kratko rekla: 'Ne, zasto bih se plasila medju Srbima'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.