BILI U EMOTIVNOJ VEZI? Povodom prijave protiv profesora sa FDU za seksualno uznemiravanje - oglasila se Biljana Srbljanović

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 20:53

BILI U EMOTIVNOJ VEZI? Povodom prijave protiv profesora sa FDU za seksualno uznemiravanje - oglasila se Biljana Srbljanović

Profesor Nenad Prokić rekao je da zna za samo jednu prijavu.

Pet studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu prijavilo je za seksualno uznemiravanje Nenada Prokića, redovnog profesora na tom fakultetu i bivšeg narodnog poslanika.

Naime, nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić pre tri meseca prijavile policiji svog profesora glume Miroslava Miku Aleksića, za silovanje i seksualno zlostavljanje, i javno pričale o svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << traumama, FDU je pokrenuo platformu "FDU protiv nasilja", a najviše prijava putem te platforme stiglo je protiv profesora Prokića, pisao je juče Kurir.

Profesor Nenad Prokić rekao je za Kurir da zna za samo jednu prijavu.

- Ona je bila potpisana, ali za nju se ispostavilo da je bila greška, jer su to bile moje fotografije s plaže koje sam greškom poslao koleginici. Ostale mi nisu poznate i pretpostavljam da su anonimne i ne mogu da dam komentar, jer se one i ne daju na uvid - objasnio je Prokić.

Tim povodom oglasila se i dramska spisateljica Biljana Srbljanović, takođe redovna profesorka na tom fakultetu.

- FDU ne samo da se ne trese, već čvrsto stoji uz svoje studentkinje i studente - napisala je ona.

Kako prenose mediji, posebno je zanimljivo to da su, prema nezvaničnim informacijama, Biljana Srbljanović i Nenad Prokić bili u emotivnoj vezi.

FDU ne samo da se ne trese, već čvrsto stoji uz svoje studentkinje i studente.

Posted by Biljana Keller on Saturday, April 10, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.