BILI STE TAMO 20 GODINA I NIŠTA NISTE URADILI! Rus odbrusio Amerikancima na sednici SB UN (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2021, 18:59

"BILI STE TAMO 20 GODINA I NIŠTA NISTE URADILI!" Rus odbrusio Amerikancima na sednici SB UN (VIDEO)

Ruski zvaničnik bez dlake na jeziku.

Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a Avganistan nije prestao da bude mesto iz kojeg potiču terorističke i narkotičke pretnje, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN.

- Čini se da je nakon tragičnih događaja 11. septembra 2001. Avganistan 20 godina bio pun američkih i NATO trupa, instruktora i savetnika, čija se svrha zvanično nazivala borba protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << terorizma i priprema avganistanskih nacionalnih bezbednosnih snaga za ovu borbu. U tu svrhu su angažovani ogromni ljudski i finansijski resursi - objasnio je Nebenzja.

- Kakvi su rezultati ove pomoći i prisustva? Strani pomoćnici su otišli i svi dvadesetogodišnji napori u trenu su poništeni - rekao je on.

Prema njegovim rečima, niko "nije hteo, a nije bio ni sposoban da se bori za uvedene vrednosti i interese stranih sila".

- Da li je Avganistan prestao da bude mesto sa čije teritorije dolazi teroristička i narkotička pretnja? Naravno da ne. Ali sa tim će već morati da se pozabave nove avganistanske vlasti i susedi Avganistana - konstatovao je ruski diplomata.

Nebenzja je naveo da će Rusija u Avganistanu sarađivati samo sa onim političkim snagama koje nisu povezane sa teroristima, "pre svega sa DAEŠ-om, Al Kaidom i grupama koje su sa njima povezane".

- Nadamo se da će se sve avganistanske strane uzdržati od nasilja i pomoći u mirnom rešavanju situacije - dodao je on.

Pratite dešavanja u Avganistanu UŽIVO iz minuta u minut.

Vesti o dešavanjima u Avganistanu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.