BILI SMO U BOLNICI SMRTI U LOZNICI: Ništa se nije promenilo (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILI SMO U BOLNICI SMRTI U LOZNICI: Ništa se nije promenilo (FOTO)

Nakon što je dečak Radenko Nikodinović (8) preminuo zbog loma ruke, a njegov lekar Dobrivoje Bojanić osumnjičen za nesavesno lečenje, bolnica u Loznici je pod lupom.

Mnoge promene u zdravstvu desile su se upravo nakon ove tragedije. Smenjeni su direktori nekoliko bolnica u Srbiji, a ove kadrovske promene samo su prvi korak u rešavanju situacije koja je zatečena u srpskim zdravstvenim ustanovama.

Umesto da budu na oprezu, i ne naprave više nijednu grešku, doktori u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << lozničkoj bolnici ipak nastavljaju po starom.

Tako je jedan Lozničanin u Hitnoj pomoći morao da plati participaciju, iako je oslobođen plaćanja.

- Imao sam i papir za sobom, odnosno potvrdu na kojoj piše da sam korisnik zdravstvene zaštite u punom iznosu na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. Ali, oni su mi samo rekli da svi moraju platiti participaciju i da ne treba da kukam zbog 50 dinara - priča nam ovaj Lozničanin.

Foto: Telegraf

Na dokumentu koji nam je dostavio jasno piše da u punu zdravstvenu zaštitu spada i oslobađanje od plaćanja participacije.

- Nije stvar u tih 50 dinara. Ali, ako sam već oslobođen toga, zašto da mi se naplati? Čist bezobrazluk i reketiranje. Svaki put kad treba da idem na pregled, prvo pogledam u novčanik i obavezno svratim u prodavnicu jer praznih ruku kod doktora ne sme da se ode - kaže nam čovek kome su na kraju u Hitnoj obavili samo rutinski pregled i poslali ga kući rekavši mu da je prehlada u pitanju.

Foto: Telegraf

Požalio nam se i na neprijatnost koju je njegova ćerka doživela pre tri meseca u istoj bolnici, baš na ortopediji.

- Odveo sam ćerku na ortopediju zbog povrede koja se desila u večernjim časovima. Kada smo stigli, medicinska sestra nas je ljutito pitala zašto smo došli tek u 21 čas, iako smena doktora koji je tog dana radio traje do 7 sati ujutro. On na kraju nije ni pogledao moje dete, već ta sestra koja je, vidno besna, grubo obavila intervenciju - rekao je.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

BILI SMO U BOLNICI SMRTI U LOZNICI Nista se nije promenilo (FOTO)

Izvor: medio.rs, 23.Nov.2016

Umesto da budu na oprezu, i ne naprave više nijednu grešku, doktori u lozničkoj bolnici ipak nastavljaju po starom

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.