BIJELO POLJE OSVETLALO OBRAZ: Održana još jedna auto-litija - svetinje se brane i iz automobila! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 22:32

BIJELO POLJE OSVETLALO OBRAZ: Održana još jedna auto-litija - svetinje se brane i iz automobila! (VIDEO)

Bjelopoljci ne odustaju u odbrani svojih svetinja.

U gradu u kome je nastalo širom sveta poznato Miroslavljeno jevanđelje, još jedna auto litija, kojom su građani iz cele opštine ''podsetili'' sve one koji su na bilo kakav način umešani u donošenje Zakona o slobodi veroispovesti, koga mnogi u Crnoj gori nazivaju zakonom o otimanju svetinja SPC, zbog čega su izopšteni iz Crkve, da opaki naumi neće proći u državi koja je nastajala i rasla uz svoju Crkvu.

Kolona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od nekoliko stotina automobila, okićenih zastavama stare Crne Gore i ikonama među kojima je dominirala ona sa koje je sveti patrijarh srpski Pavle ''milovao'' svoj verni narod, duga kilometrima, vijugala je po svim bjelopoljskim naseljima.

U nekoliko navrata policija je pokušala da ''preseče'' kolonu, ali, bezuspešno.

Bjelopoljci su posle vožnje od stotinak kilometara još jednom iskazali i na ovakav način odanost svojim svetinjama i veri pravoslavnoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.