Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Sep.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH: Policijska akcija "Hum", uhapšeno 19 osoba zbog prodaje droge

Pripadnici Federalne uprave policije su danas na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli akciju kodnog naziva "Hum", usmjerenu protiv organizirane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Izvršeni su pretresi na 19 lokacija i slobode je lišeno 19 osoba. Na prostoru Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi na 17 lokacija i slobode je lišeno 17 osoba. Na prostoru Zeničko-dobojskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršen je po 1 pretres i slobode su lišene 2 osobe.

U današnjim pretresima pronađena je veća količina droge, 2 digitalne vage, 2 automatske puške, jedan prigušivač za automatsku pušku, 5 pištolja, određena količina municije, fantomke, veća količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Tačna količina i vrsta droge će biti utvrđena nakon vještačenja.

U pretresima na području Kantona Sarajevo su pronađeni dijelovi većeg broja motornih vozila za koja se sumnja da su ukradena i rastavljena.

Operativno-taktička akcija "Hum" je rezultat višemjesečne istrage, tokom koje je u proteklom vremenskom periodu kod članova ove kriminalne grupe pronađeno i oduzeto 5 kilograma kanabisa, 1.250 grama amfetamina, 50 grama heroina i 25 grama kokaina

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog droge uhapšeno 19 lica

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014

SARAJEVO - U akciji "Hum" pripadnici Federalne uprave policije danas su na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili 19 lica osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droga...Akcija je usmjerena protiv organizovane kriminalne grupe...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zbog droge uhapšeno 19 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije danas su u akciji "Hum" na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili 19 lica osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga...Pretresi su, kako je saopšteno iz FUP-a, izvršeni na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.