BIĆE POSLATE PORUKE SARADNJE, MIRA I OHRABRENJA ZA SVE Ana Brnabić na otvaranju Mostarskog sajma

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 00:38

"BIĆE POSLATE PORUKE SARADNJE, MIRA I OHRABRENJA ZA SVE" Ana Brnabić na otvaranju Mostarskog sajma

Veliki dan za Srbiju i zemlje regiona

Međunarodni sajam privrede u Mostaru biće otvoren danas i trajaće do petka, a svečanom otvaranju manifestacije na kojoj će učestvovati i delegacija Privredne komore Srbije (PKS),  prisustvovaće i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Portparol sajma Oliver Cvitković rekao je da će predstojeći 24. po redu sajam zapravo biti i jedan mali politički samit, jer će se na sajmu naći predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će se i sastati na marginama ovog skupa.

- Biće poslate poruke saradnje, mira, ohrabrenja za sve - rekao je Cvitković. Kaže da je Mostarski sajam taj koji spaja ljude i pokušava da dodatno unapredi privredu regiona. Pored predstavljanja na sajmu, privrednici iz 30 zemalja sveta i Evrope imaće i onlajn konferencije.

- Pozivamo preko onlajn platformi zainteresovane preduzetnike iz različitih zemalja i ako imaju interes da se povežu sa privrednicima iz drugih zemalja - dodaje Cvitković. Srbija kao tradicionalni izlagač na mostarskom sajmu predstaviće svoje proizvode i ove godine.

- Čast nam je da ugostimo privrednike iz Srbije koji ove godine dolaze u sklopu PKS-a. Ovim sajmom će se spoljno-trgovinska razmena Bosne i Hercegovine i Srbije dodatno unaprediti i učvrsnuti. Srpski brendovi su dobro poznati konzumentima u BiH - kaže Cvitković. Dodaje i da je u interesu organizatora sajma da se sklopi što više ugovora o saradnji kao i da se otvori što više radnih mesta.

- Mi na mostarskom sajmu stvaramo ambijent za privrednike, a na njima je koliko će uspeti u tom dogovoru - zaključuje Cvitković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.