BIĆE OGRAĐENI TRAKAMA ZA OPASNOST Najnovije upozorenje za Novosađane zbog OLUJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 13:35

BIĆE OGRAĐENI TRAKAMA ZA OPASNOST Najnovije upozorenje za Novosađane zbog OLUJE

Zatvaraju se svi gradski parkovi u Novom Sadu zbog oluje.

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je danas novosadsko Gradsko zelenilo.

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike.

Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić izjavio je da su ekipe ovog preduzeća neprekidno na terenu i da rade punim kapacitetom.

- Angažovano je više od 100 ljudi koji rade ne velikom broju lokacija, s tim da prioritet predstavlja oslobađanje saobraćajnica i prilaza zdravstvenim i drugim važnim inistitucijama. Prethodno smo, nakon oluje koja je pogodila Novi Sad, intervenisali na više od 300 lokacija - rekao je on.

Dodao je će se raditi danonoćno da se što pre uklone posledice novog orkana koji je sinoć pogodio Novi Sad.

Zbog sanacije štete zatvorena je i gradska plaža "Štrand" a Gradsko zelenilo će obavestiti javnost kada će ova plaža i parkovi biti otvoreni za posetioce, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zelenilo za 36 sata imalo 354 intervencija na 135 lokacija, na jesen se sade nova stabla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2023, 08:23

Usled posledica orkanske oluje, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ imale su za 36 sata 354 intervencija na 135 lokacija u Novom Sadu. U uklanjanju polomljenog i iščupanog drveća i polomljenih grana učestvovalo je više od 100 radnika, i gotovo celokupna mehanizacija preduzeća. Oluja izuzetne snage...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.