Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BH Telecom Premijer liga: Borac i Velež bez suspenzije

Fudbaleri Borca, odnosno Veleža neće biti suspendovani i odigraće u subotu utakmice 23. kola BH Telecom Premijer lige protiv Sarajeva, odnosno tuzlanske Slobode jer su dali garancije da će izvršiti obaveze prema bivšim fudbalerima.

Potvrđeno je ovo "Nezavisnim" iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Iz Banjaluke i Mostara dali su usmenu potvrdu da će ispoštovati odluku Disciplinske komisije, odnosno rok koji ističe sutra u ponoć.

"Iz Borca i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Veleža još nisu dostavili dokaze o uplatama, ali dobili smo usmenu potvrdu da će to biti učinjeno u predviđenom roku. Postigli su i određene dogovore sa potražiocima, tako da će ova dva kluba igrati utakmice narednog kola i prvenstvo se nastavlja po planu", istakli su iz N/FS BiH.

"Crveno-plavi" imaju dug od oko 60.000 KM prema bivšim igračima Borislavu Pilipoviću, Ivanu Kostiću, Mladenu Žižoviću, Marku Jevtiću i Stefanu Dujakoviću.

"Rođeni" su takođe dužni svojim bivšim fudbalerima Draku Maletiću i Zlatku Kazaziću, kao i federalnom prvoligašu Branitelju, a ukupni iznos je oko 20.000 KM.

"Radimo na tome da svoje obaveze na vrijeme izmirimo. Utakmica sa Slobodom će biti odigrana", kazao je Arman Zalihić, v.d. direktora Veleža.

Inače, sutra ističe rok premijerligaškim klubovima i za predaju potrebne dokumenatacije za dobijanje licenci za narednu sezonu kako u Premijer ligi tako i u evropskim takmičenjima. Svi klubovi do kraja današnjeg dana moraju dostaviti ključni kriterij - finansijski.

" Sutra je rok kada klubovi moraju dostaviti posljednji peti kriterij, finansijski izvještaj. Svi klubovi su do sada dostavili potrebnu dokumentaciju za preostala četiri kriterija. Onda će se izvještaji proslijediti Prvostepenoj komisiji koja će zasjedati u prvoj sedmici maja", kaže direktor Odjela za licenciranje Adnan Džemidžić.

Oni klubovi koji ne dobiju licencu imaće pravo žalbe Drugostepenoj komisiji.

Proteklih sezona većina klubova nije dobijala zeleno svjetlo od Prvostepene komisije, pa je tek nakon žalbi Drugostepenoj uspijevala da dobije licencu za učešče u elitnom rangu bh. fudbala.

Tako prošle sezone pet klubova (Borac, Čelik, Sloboda, Slavija i Zvijezda) je licencu za učešće u Premijer ligi dobilo tek nakon žalbi.

Zanimljivo je da je Željezničar, koji je jedan od potencijalnih klubova koji bi mogao izboriti plasman u Evropu, za narednu sezonu prijavio stadion "Grbavica".

Da li će "plavi", ukoliko izbore nastup na evro-sceni, moći domaće susrete igrati na svom stadionu, znaće se u šestom mjesecu, kada će UEFA odlučiti da li "Željin" stadion zadovoljava kriterije da bude uvršten u drugu kategoriju koja garantuje igranje evropskih utakmica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.