BG: Za bolnice 123 klima uređaja

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Za bolnice 123 klima uređaja

Beograd -- Grad Beograd zahvaljujući donatorima obezbedio je 123 klima uređaja za beogradske bolnice, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Kliničko-bolnički centar (KBC) "Zvezdara" biće ugrađeno 30, u KBC "Bežanijska kosa" 19, u Gradsku bolnicu na Zvezdari 28, dok će bolnica "Dragiša Mišović" dobiti 31 rashladni uređaj, navodi se u saopštenju.

Preostalih 15 uređaja biće ugrađeno na psihijatrijsko odeljenje u Kliničkom centru Srbije.

"Iako je ova akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstveno obuhvatala samo kliničko-bolničke centre kojima upravlja Grad, klima uređaji biće postavljeni i u Kliničkom centru Srbije", navodi se u saopštenju.

Beogradska štampa je ranije prenela da mnoge bolnice nemaju klima-uređaje, što je za pojedine pacijente čak i pogubno na trenutnih +40.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.